Dr. Peul noemt het uitbuiting wat er in het buitenland gebeurt. Hij noemt geen namen maar we weten allemaal wie hij bedoelt, want hij heeft het over Barcelona.
Hij refereert naar wetenschappelijk aangetoonde behandelingen, die in Nederland vergoed worden als zij een meerwaarde hebben bewezen!

Mijn huisarts heeft destijds meerdere malen contact gezocht met dr. Peul omdat het met mij heel slecht ging; sondevoeding, meerdere wegrakingen per dag, veel overgeven zijn slechtst een aantal van de klachten die mij in bed hielden. Dr. Peul bekeek mijn uMRI -een scan die ik overigens uit eigen geld heb betaald en laten uitvoeren in Londen omdat dit in Nederland niet mogelijk is- en vond het niet nodig mij te zien, en al helemaal niet om mij te opereren.

Mijn hele leven zocht ik hulp bij Nederlandse artsen, ik smeekte hen om mij te helpen maar kreeg keer op keer de deksel op mijn neus; van een mensendieck advies tot een SOLK traject, en zelfs adviezen voor een goede psycholoog omdat mijn klachten vanuit mijn brein zouden worden veroorzaakt.
Ik ging het zelf geloven, ik kon niet meer en besloot tot euthanasie. Tot ik iets las over nekproblemen en ik wist dat dit het was! Dit was wat ik had want nekproblemen had ik al mijn hele leven. Vanaf jongs af aan ben ik bekend met nekpijn, heftige, alles overheersende nekpijn.

En toen ik in Spanje meerdere onderzoeken kreeg, bleek er ook vreselijk veel mis te zijn in mijn nek. Zoveel, dat ze dat in Nederland allemaal gemist hadden omdat ze niet luisterden, niet de goede onderzoeken inzetten of omdat ze dit niet herkennen. Ik bleek bijvoorbeeld al mijn hele leven met een gebroken nekwervel te hebben gelopen.

Ik bleek na de uMRI AAI en CCI te hebben, precies wat dr. Peul omschrijft, maar ook een verzakking van mijn hersenen. En ja, deze operaties worden in Nederland uitgevoerd maar dan met een indicatie als reuma of het syndroom van down. Niet met Ehlers Danlos; mensen met slappe bindweefsels en dus slappe banden die de wervels normaal gesproken op hun plek houden.
De operatie bij mensen met Ehlers Danlos vereist een andere techniek, die dr. Gilete zich in de loop van de jaren eigen heeft gemaakt en er nog steeds elke dag van leert. En dus ook al vele jaren met succes toepast in Spanje. Natuurlijk zijn ook daar patiënten te vinden die niet voldoende opknappen, en dat is ook wat dr. Gilete in een van de eerste gesprekken laat weten: hij kan geen garanties geven! Geen enkele garantie geeft hij, hij hoopt alleen dat zijn techniek, verbetering geeft en het merendeel van de patiënten laat ook al vrij snel na de operatie verbeteringen zien.

Dr. Gilete ontdekte bij mij dus een gebroken wervel, van boven tot onder gebroken. Door mijn slappe bindweefsels was deze wervel letterlijk aan het twisten als een wokkel in mijn nek. Als ik geen slappe banden had gehad, was er nooit een indicatie geweest dit te behandelen, maar juist door mijn slappe banden, in combinatie met CCI en AAI (instabiliteit van de bovenste wervels) had ik wel geholpen moeten worden hier. Maar ik werd niet geholpen en moest dus wel noodgedwongen naar het buitenland.
Ja, ik leef met een nekkraag, en ja, ik kan niet meer naar mijn tenen kijken, maar so what! Ik leef weer. Letterlijk. Ik kan weer zitten, ik kan weer naar de winkel want ik ben afgelopen zaterdag voor het eerst in jaren weer in een winkel geweest, Ook kan ik kan weer zittend naar het ziekenhuis met eigen vervoer, in plaats van met de ambulance. Ik heb mijn zorgverzekeraar een hoop geld bespaart en ik, net als vele anderen, heb daarvoor helaas moeten bedelen, wat crowdfunden heet, bij mijn familie, vrienden, kennissen en zelfs bij onbekenden om weer tot leven te kunnen komen.

Hij zegt dat dr. Gilete mensen uitbuit, dat hij valse beloften doet. Maar kijk naar mij! Kijk en zie! Zie wat ik weer kan, zie wat ik kan en wat ik al heel lang niet meer kon: zitten, eten want mijn sondevoeding is eruit, ik ben niet meer dagelijks kotsmisselijk en de emmers die overal in huis stonden zijn opgeruimd, ik heb in 5 maanden nog maar een keer gespuugd. Ik leef weer, ik kan weer aan tafel eten, ik kan weer achter mijn pc werken, ik kan weer leven. Ja, met een behoorlijke handicap, wat ik een stijve nek noem, maar die handicap staat in schril contrast met de handicap die ik had voor de operatie, namelijk volledig bedlegerig!

Ik ga niet in op de resultaten die dr. Peul heeft met zijn operaties (die paar die hij nu heeft gedaan) want ik ga me niet verlagen tot zijn niveau. Hij wil scoren over de rug van een fantastische arts. Hij wil scoren over een arts die zich inzet voor een groep patiënten die in onder andere Nederland (want wij zijn niet de enige die uit een ander land naar hem komen, ook Zweedse, Britse en zelfs patiënten uit de Filipijnen richten zich tot hem) niet geholpen werd. En als de behandeling in Nederland mogelijk was geweest zoals u oppert, dr. Peul, dan had u mij toch moeten uitnodigen op uw spreekuur want ik was op z’n minst een patiënt die hulp nodig had. Maar het klopt wat u schrijft; u heeft de wijsheid niet in pacht en ik denk dat u dat ook nooit moet gaan claimen met deze instelling die u nu heeft.

Anne van Dijk,
Vijf maanden geleden geopereerd door dr. Gilete in een 14 uur durende operatie, en met succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *