11 augustus – Liefde

Deze week word ik overspoeld door liefde. Liefde voor mijn ouders. Zoveel liefde. De tranen stromen nu want de liefde die ik voel is intens. Ik dacht dat ik, door alles wat ons de afgelopen jaren overkwam, uitgedoofd was en niet meer kon voelen. Maar ik voel. Ik voel intens.De liefde voor mijn moeder is overweldigend. Ik wil haar helpen, ik wil haar vasthouden, haar opeten, zoveel houd ik van haar. Ze is zo sterk. Hoe zij zich staande houdt met wat haar in het vooruitzicht staat, is knap, krachtig en met het vizier op haar toekomst, op onze toekomst. Ik loop over van trots. En van clichés, maar dat laatste boeit me nu gewoon niet!

We hebben afgelopen maandagavond een mijlpaal, het leven én de toekomst gevierd. De mijlpaal die we vierden was dat ik weer in een restaurant zat. We zijn voor het eerst in jaren uiteten geweest. En het ging goed!

Afgelopen zaterdag zou ik gaan lunchen met mama alleen, maar helaas was ik toen te ziek. Het ging niet. Ik had weer niet veel geslapen door de vele pijn en ik had koorts. Dat was echt een enorme domper. Maar wat maakte de maandagavond het goed. We hadden zoveel plezier en lol. We hebben heerlijk gegeten maar vooral heerlijke herinneringen gemaakt. En weer stromen de tranen want ik besef me nu weer hoe lang ik geen herinneringen heb kunnen maken.Maar ik heb ze nu wel gemaakt. Afgelopen maandagavond met m’n lieve, bijzondere ouders. Onbetaalbare herinneringen en die gaan we nog veel meer maken.

En de liefde die ik voel voor mijn lieve, lieve man! Mijn Stijn! Het is ongelooflijk hoeveel ik van hem houd. Hoeveel hij van mij houdt. Hoeveel liefde kan overwinnen. Zoveel kennelijk!

Onze Ties doet daar nog een duit bij in het zakje. Hoe lief hij is, hoeveel hij voelt, hoe vaak hij me ongezien komt troosten, dat is zo bijzonder.

En dan de liefde voor mijn vrienden. Vrienden, ook nieuwe vrienden, lotgenoten, die zo ongelooflijk meeleven en met ons begaan zijn. De liefde is oneindig. Zo fijn, in tijden als deze.

En toen ontving ik ook nog eens een envelopje liefde van @feestjeopjedeurmat.Lotgenoot Nicolette die mij al volgt vanaf het eerste uur, heeft mij opgegeven voor dit envelopje liefde. Zo lief. Dat noem ik ook liefde. Heel veel liefde voor je medemens.Dankjewel Nicolette en dankjewel Saskia van #hartjesopjedeurmat!

Dadelijk ga ik uitlunchen met mama. Wij samen. Zoals we dat vroeger, voor ik echt heel ziek werd, ook deden.

Grenzen vervagen, worden opgerekt en op de proef gesteld, omdat de situatie daar nu om vraagt. Ik heb er nu gewoon dikke lak aan, want we leven maar een keer. En dat hebben wij de laatste jaren op verschillende manieren aan den lijve ondervonden. Dus ik ga! Ik trek m’n mooie kleren aan en zet mezelf in de stijgers en ga met mama naar het terras, met uitzicht op de Maas. Even qualitytime. Iets wat ooit zo vanzelfsprekend was en we nu al heel erg lang niet meer samen gedaan hebben. En dus vieren we straks weer een mijlpaal! Liefde overwint!

Mijn week bestaat uit liefde. Heel veel liefde!

Vrijdag wordt mama geopereerd. En dan ga ik vanuit de liefde die ik voel, proberen de tijd door te komen. Ik ga knutselen, freubelen en lunchen met m’n lieve paps, zus, zwager en Stijn. We wachten samen op het telefoontje van de chirurg. En rijden samen naar Nijmegen, ook al mogen we het ziekenhuis niet in, alleen papa mag naar mama. Maar wij zijn daar, zodat de liefde verenigd is en vlakbij.

En als mama dan wakker wordt, zoals zes jaar geleden, dan is liefde weer compleet. En anders, anders overwint liefde hoe dan ook, altijd!
Steken jullie vrijdagochtend een kaarsje aan voor mijn mama? Want ze kan alle steun en hulp gebruiken. En wij ook!

Dankjewel allemaal, voor jullie oneindige steun en liefde!

Veel liefs, Anne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skip to content