12 mei 2021 – Goed nieuws, maar helaas ook slecht nieuws

Het is lang geleden, maar vandaag mag ik weer een stukje schrijven.

Als eerste het goede nieuws: Anne heeft geen borstkanker! Dat is dus een hele fijne geruststelling! Dank voor alle kaarsjes, klavertjes vier en gelukswensen!

Helaas werd het goede nieuws van gisteren overschaduwd door de slechte gezondheidstoestand van Anne. Doordat Anne zich (onbewust) toch zorgen heeft gemaakt over de uitslag, heeft ze een Addison crisis gekregen. Anne heeft al een tijd een te laag cortisol gehalte. Hierdoor voelde zij zich de afgelopen tijd ook zo slecht. Op het moment dat je een (te) laag cortisol gehalte hebt, en je ervaart een moment van stress, dan kan je lichaam dat niet aan en krijg je een Addison crisis. Dat is bij Anne dus helaas gebeurd. Het resultaat was dat ze zich echt beroerd voelde en ook niet ‘bij’ was. De huisarts heeft haar daarom een noodinjectie gegeven, maar die hielp niet voldoende. Omdat de saturatie ook erg laag was, is Anne gisteren naar het Radboudumc in Nijmegen gebracht. Daar is ze afgelopen nacht ook gebleven. Vanochtend was de saturatie nog steeds erg laag en kreeg ze te horen dat ze nog een paar dagen moest blijven voor verdere onderzoeken. Vanmiddag kreeg ze echter plotseling te horen dat, ondanks dat de saturatie niet gestegen was, ze werd ontslagen uit het ziekenhuis. Ze wisten daar ook niet zo goed wat er aan de hand was en daarom moest Anne maar naar huis toe. Volgens hen werd de lage saturatie mede veroorzaakt doordat Anne de laatste tijd zoveel in bed heeft gelegen, terwijl dat helemaal niet is besproken! Bovendien heeft Anne juist haar best gedaan om ook zo veel mogelijk uit bed te zijn! Helaas werden de klachten van Anne wederom niet voldoende serieus genomen, want Anne voelt zich nog steeds erg beroerd!

Ook de blaasontsteking is nog niet weg. In het Radboudumc willen ze Anne wel ‘overnemen’ om de blaasontsteking te behandelen, maar dan moet de uroloog uit het Maxima ziekenhuis dat eerst nog bevestigen. Dat moet overgedragen worden en dat duurt nog wel een paar weken… Anne loopt inmiddels al ruim 3 maanden met een heftige blaasontsteking rond, terwijl die eigenlijk direct behandeld dient te worden (want 8 dagen via het infuus was al niet voldoende). Hierdoor kan Anne niet meer fatsoenlijk zitten, zonder hevige pijn.

Anne is nu dus weer thuis. Wel zijn Stijn en Anne lamgeslagen door weer een tegenslag en wederom te horen te krijgen dat men niet weet hoe ze Anne moeten helpen.

Anne en Stijn waarderen enorm alle lieve berichten en zullen ook alles lezen. Alleen hebben ze nu vooral even behoefte aan rust. Daarom zal Anne voorlopig even niet persoonlijk reageren op alle lieve berichten die ze krijgt. Als ze er weer klaar voor is, zal ze zelf met een nieuw bericht komen. Bedankt voor jullie begrip.

Namens Anne,

🧡 -Kumudini-

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skip to content