16 maart 2021 – EDS Foundation Netherlands

Lieve volgers,

Helaas heeft De Telegraaf vorige week een zeer negatief artikel gepubliceerd over Teknon Medical Center.

EDS-Foundation Netherlands heeft op haar website op heldere en duidelijke wijze verwoord wat Teknon Medical Center zo uniek maakt binnen Europa. Daar waar de behandelingen in Nederland stoppen, gaat de technologie binnen Teknon Medical Center nog vele stappen verder.

Zowel Dr. Gilete als Dr. Oliver hebben zich o.a. gespecialiseerd in het opereren van de cervicale wervelkolom bij instabiliteit door het Ehlers-Danlos Syndroom (EDS). Er bestaat al wel een dergelijke techniek in Nederland waarbij fixatie plaatsvindt van de cervicale wervelkolom bij indicaties zoals reuma/artrose en het syndroom van Down, echter de techniek van dr. Gilete en dr. Oliver is verder ontwikkeld, omdat er bij hypermobiliteit, zoals bij EDS, extra aandacht besteed moet worden aan de manier van fixatie, tractie en positionering.

 

Wij verwijzen jullie graag naar onderstaande link van EDS-Foundation Netherlands om het hele artikel over Teknon Medical Center te lezen. Hier is ook duidelijk gespecificeerd waarom de kosten voor deze operatie zo hoog zijn. Helaas wordt de operatie niet vergoed door de Nederlandse zorgverzekeraars, omdat men het niet wetenschappelijk bewezen vindt, ondanks de vele publicaties die reeds verschenen zijn in o.a. Amerika. Hierdoor zijn patiënten genoodzaakt om een crowdfunding op te starten.

https://edsfonds.com/teknon-medisch-centrum/…

Blijf de crowdfunders helpen, ze hebben jullie steun zo hard nodig!

Liefs,
Anne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skip to content