29 juni 2021 – Update

Gister had ik een echo van mijn hele buik.

Er is gekeken naar de mogelijkheid of er galstenen aanwezig zijn, gezien de spoedopname laatst op de eerste harthulp. Daar bleek uit onderzoek dat mijn leverwaarden veel te hoog waren en dus grote kans op galstenen. De leverwaarden zijn weer goed gezakt, dus de MDL acht de kans zeer onwaarschijnlijk dat het geen galstenen zijn. Gezien mijn huidige gezondheidssituatie wil de MDL voorkomen dat ik weer in zo’n aanval terecht kom, omdat dit direct een Addisoncrisis uitlokt. Ik heb eind 2019 ook zo’n vermoedelijke galsteenaanval gehad, dus de kans is aannemelijk dat er sprake is van galstenen. De echo had dat gister moeten uitsluiten, maar helaas is dat dus niet gebeurd. Wel zagen ze nog steeds de poliep, waarvoor ik dus helaas weer onder controle moet blijven om te kijken hoe deze zich ontwikkelt.

Afijn, de echo bracht geen duidelijkheid dus is er een endoscopie in combinatie met een gastroscopie ingepland. De gastroscopie moet ik om de vijf jaar vanwege mijn maagslijmvlies wat chronisch ontstoken is. Omdat mijn nek nu vaststaat, zal ik dit onder sedatie moeten ondergaan, dus de wachttijd is langer dan gewend, naar verwachting twee maanden, maar met de vakantieperiode in aantocht zal het toch langer duren gok ik zo.

Aanstaande donderdag hebben we het gesprek met dr. Gilete over mijn 6 maanden post-op scans (inmiddels ruim 9 maanden door alle toestanden). Dit is erg spannend voor ons, want we hopen natuurlijk op goed nieuws. We weten ook dat het vaak niet bij één operatie blijft, dat is ons ook verteld destijds. Maar zo snel al opnieuw zou geen goed teken zijn. Dus hopelijk gaat er dit keer eens iets heel erg goed met mij, want als dat zo is, gaat de champagne open en vieren wij feest!

Tot dusver dus weer even een korte update. En zoals jullie me kennen, doe ik nooit iets op de makkelijke weg, dus waarom zou een echo dan toch al voldoende zijn? Nope, er moet een hele endoscopie aan te pas komen haha… We gaan het zien!

Liefs,

Anne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skip to content