29 maart 2021 – Stilte voor de….

Hey lieve volgers, allereerst sorry dat ik zo stil ben hier…
Het heeft meerdere redenen maar heeft voor 100% te maken met energieverdeling. En de energie is de laatste weken helaas minder, daarover dadelijk meer.

De eerste reden is een goede reden, al vind ik het zelf. Na het artikel van Peul zag ik mijn lotgenoten die aan het crowdfunden zijn, of misschien overwegen te gaan crowdfunden, in de stress schieten. Maar ook andere lotgenoten, die op de lijst staan bij hem, schoten in de stress. Iedereen was in de stress, ook ik. Het artikel sloeg in als een bom en heeft een diepe krater geslagen.
Nou heeft vuur met vuur bestrijden nooit ergens wat opgeleverd.
En moddergooien naar elkaar, ook niet. Ook al doet hij het wel, wij moeten dat juist niet doen, is mijn mening.
En zo ontstond het idee bij mij om een vlog op te nemen, voor de crowdfunders. Een vlog waarin ik laat zien hoeveel verbeteringen ik heb na de operatie door dr. Gilete en zijn team, ten opzichte van voor de operatie. Het contrast kan bijna niet groter zijn. Ik pitchte het op de patiëntgroep.
Maar, ik broed ’s nachts altijd, als ik wakker lig. En daar kwam een idee uit. Een idee wat ook door iemand anders bedacht was en in de volgende dag in mijn inbox zat. Lieve Esmee had hetzelfde idee als ik: de krachten bundelen. En zo geschiede dat Esmee en ik samen gingen werken en we een oproep deden onder lotgenoten. Maar liefst acht lotgenoten hebben besloten hun verhaal te delen. Ik raak er nu ik dit schrijf, oprecht ontroerd door. Tranen in mijn ogen. Want wij, wij gaan laten zien hoe het echt zit. Wij gaan met elkaar de crowdfunders helpen, lotgenoten helpen, en wij gaan met elkaar dr. Gilete en zijn team verdedigen, als een front! De tranen rollen inmiddels rijkelijk hier, omdat ik het ongelooflijk vind dat een arts uit Nederland een uitmuntend chirurg uit Barcelona kapot probeert te maken. Uit wat? Geen idee…

Dr. Gilete is een uitmuntend chirurg. Een chirurg die ooit iets is gaan doen in Europa wat niemand kon, maar hij deed het. En op dit moment is hij nog steeds de enige in heel Europa die dit kan, samen met zijn geweldige team. Dr. Oliver niet te vergeten, ze noemen hem de beste neurochirurg op het gebied van spinale chirurgie in Spanje. Dit zijn twee chirurgen die zo goed zijn in wat ze doen, die zo goed weten waar ze mee bezig zijn, die elke dag leren en dit durven te zeggen. Die deze operatie alleen als allerlaatste redmiddel inzetten en dat zeggen ze ook.
Met dr. Gilete heb je ruim voor je operatie je eerste videoconsult. Daarin zegt hij het. En voor de operatie als je daar bent nog een keer.
Dr. Gilete is een man die absoluut zorg heeft voor zijn patiënten, hij kwam op zondagavond naar het ziekenhuis voor mij om mijn ontsteking te beoordelen. Dat zie ik in Nederland niet snel gebeuren, dat mogen de arts-assistenten doen. Maar nee, dr. Gilete kwam zelf! Dat zal ik nooit vergeten. En dat is ook een van de redenen dat ik dit nu doe, omdat hij dit verdient, als geen ander!

Ik ben nu de film aan het monteren, alle vlogs uit elkaar aan het trekken, fragmenten aan het maken, om er een mooie film van te maken, en ik moet zeggen dat ik dit heel gaaf vind om te doen. Maar mijn energie is de laatste weken erg laag, door de gruwelijke pijn in mijn rug wat erg doet denken aan een tethered cord, daarvoor heb ik nu een MRI gehad in Nederland. Maar helaas loopt de diagnostiek voor dit ook hier in Nederland enorm achter. Niet voor baby’s en kinderen maar wel voor volwassenen. In Nederland scannen ze op je rug. In Barcelona op je buik, om maar een verschil te noemen. We wachten de uitslag van de MRI af, morgen. En daarna sturen we de scan naar dr. Gilete en dan ben ik bang dat ik daar de mallemolen weer in ga.

Ik heb echt ontzettend veel pijn, waardoor ik slecht slaap ’s nachts, vaak gewoon niet omdat de pijn te erg is en ik te lang lig. Dus hebben we de nachten al ingekort door in de ochtend vroeger op te staan en in de middag vroeger en langer te gaan slapen.
Door de pijn ben ik weer meer misselijk. Dus ik moet mijn energie goed verdelen. En ik vind het belangrijk dat deze film zo snel mogelijk af komt, dus even niet bloggen maar monteren. Zo snel als ik kan, zo snel als mijn lotgenoten kunnen, want ook daarvan ben ik afhankelijk. Zelfs de meest “verse” lotgenoot helpt mee. Ik ben zo trots op haar! 6 weken geleden geopereerd maar ze staat erop mee te doen! HELD!
Ik pas goed op mezelf, ik monteer, ik rust, ik monteer, ik rust. Verder niks. Geen social media, geen blog, oké nu de eerste weer omdat ik jullie mis, geen bezoek, omdat ik het nu niet aan kan. Ik pas echt goed op mezelf!

Ik ben een heel eind met alle vlogs. Nu alles goed achter elkaar monteren volgens mijn lijstje en dan finetunen.
Mijn energie gaat nu letterlijk naar zelf overeind blijven en deze film maken! Iets wat ik gelukkig heel leuk vind, en het daarom ook zo graag doe en wil doen. Want als je pijn hebt, moet je goede afleiding zoeken en dit is de beste afleiding die ik nu kan hebben!

Ik ben er binnenkort weer meer, maar weet dat ik zo stil ben omdat ik bezig ben voor anderen, maar ook voor mezelf, want ik wil dr. Gilete verdedigen vanuit liefde en licht en niet zoals die andere Nederlandse arts dat doet, met moddergooien naar iemand die je niet kent en waarvan je de resultaten niet kent omdat je er nog nooit geweest bent en het dus niet kan beoordelen! Wij doen het anders, wij doen het als een front, vanuit liefde!

Op het bijgevoegde plaatje zien jullie mijn moodswings door de uren heen 😉.

Liefs, Anne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skip to content