3 februari 2021 – Smile!

*tip: zet je geluid even aan, want onder de afbeelding zit een door mijn nichtje ingezongen geluidsfragment*
Lachen, soms vergaat het lachen me wel even. Maar toch, ergens, vind ik altijd weer de moed om te lachen. Omdat ik zoveel lieve mensen om me heen heb. Omdat ik zoveel mensen heb, die hun best doen mij te laten lachen!

Gisteravond lag ik in bed, peinzend over het consult met de neuroloog. Het was een fijne, rustige, prettige doch wat zakelijke man, het blijft een arts he! Ik was tevreden! Er worden wat dingen uitgezet, een aantal scans. Daarna zien we verder.
We probeerden het eens zonder pijnmedicatie gisteravond, om te kijken of dat ging. Maar helaas kreeg ik echt ongelooflijke pijn mijn hoofd, dus hebben we toch weer de pijnmedicatie toegediend. Ik sliep dus later dan normaal.

Ik merk dat ik schommel met mijn gevoel. Soms voel ik me echt heel depressief, wil ik gewoon niks meer. Kan ik niks meer en ben ik even ‘uitgedaan’ met het leven. Er gebeurt altijd zo ongelooflijk veel in mijn leven, dat ik het zelf niet bij kan houden. Dus mijn omgeving al helemaal niet.

Daarmee voel ik ook dat er weer mensen afhaken, mensen die niet meer appen of bellen, ondanks mijn eigen inspanningen. Mensen die wegblijven omdat ze niet meer weten wát ze tegen me moeten zeggen. Omdat ze het moeilijk vinden het juiste te zeggen… Of omdat ze denken niet de juiste woorden te kunnen vinden.
Maar weet je, in zo’n situatie waar wij nu alweer een paar weken in zitten, is er niks ergers dan niks zeggen. Je kan het niet verkeerd zeggen. Alles is goed! Alles! Gewoon een glimlach is al goed. Een kaartje. Een bezoekje, want hey, het kan weer! Al mag het nu maar met een persoon tegelijk, het kan wel!
Alles is goed…

Gisteravond kreeg ik een berichtje van mijn lieve nichtje Ilke. Een mp.4 berichtje met daarin een kort ingezongen stukje door haar.

En dat stukje wat net genoeg om mij vanochtend te laten lachen door mijn tranen heen. Want wat raakte ze me weer met haar prachtige stem, de prachtige tekst en het mooie gebaar! Alles is goed. Smile!

Bedankt voor het lezen en een fijne dag

Liefs, Anne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skip to content