4 augustus 2021 – The day after

Het is goed gegaan gister. Naast botox in de blaaswand, heeft de uroloog ook biopten genomen uit mijn blaaswand om te kijken of er mogelijk sprake is van het blaaspijnsyndroom. Nu gaan we allemaal uit van een neurogene blaas, wat ik zelf ook denk. Dit houdt eigenlijk in dat mijn blaas vanuit de zenuwen niet goed meer wordt aangestuurd.

De botox moet ervoor zorgen dat ik minder blaaskrampen heb, want meestal heb ik de hele dag door kramp in m’n blaas. En dat is op z’n zachtst gezegd niet fijn. De dosering is nu ook weer opgehoogd.

De sedatie was niet voldoende gister want ik werd tijdens de ingreep de hele tijd wakker. Ik heb veel pijn gehad. Maar het is lastig om te zoeken naar de juiste dosering, vooral omdat intuberen bij mij moeilijk is in verband met de vastgezette nek (ik draag m’n nekkraag, ook in de OK om hen eraan te herinneren mocht het wel nodig zijn). Bij een vastgezette nek, kan je bij intubatie, de fusie beschadigen of zelf ruïneren. En dan ben ik verder van huis. Dus liever geen acute intubatie. En daarom zoeken ze naar de juiste dosis zonder intubatie, wat bij dit soort ingrepen overigens zeer normaal is. Maar mijn ademhaling is helaas niet continue en stabiel en daardoor is het lastig inschatten wat ik nodig heb. Dus helaas heb ik aardig wat meegekregen van de ingreep.

The day after is helaas ook niet zo geweldig. Mijn lijf heeft duidelijk te veel stress gehad gisteren dus ik werd wakker met ernstige hoofdpijn en misselijkheid. En dat zijn de eerste signalen van een addisoncrisis dus hebben we de medicatie vandaag ook verdubbeld. En dat gaat net. Maar ook dit komt weer goed. Morgen weer een dag.

Voor nu wil ik iedereen bedanken voor de lieve reacties gisteren! Dankjewel allemaal, echt enorm lief en steunend. Net wat we nodig hebben in deze tijd.

Liefs, Anne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skip to content