6 mei 2021 – Met de deur in huis…

Hoe ga ik dit nou opschrijven, hoe ga ik dit nou overbrengen zodat mensen niet weglopen of niet meer reageren omdat het zoveel is wat er gebeurt hier? Eerlijk gezegd weet ik het niet. Dus dan val ik maar met de deur in huis, in de hoop dat er niet nog meer mensen verdwijnen uit ons leven omdat ze niet meer weten wat ze moeten zeggen.

Er zitten onregelmatigheden in mijn linkerborst.Ik voelde al een paar weken, misschien iets langer dan een paar weken, een knobbel in mijn linkerborst, maar ik zag gewoon niet in hoe we dat nou weer moesten bolwerken. Toen ik in het ziekenhuis lag heb ik dit laten controleren door een verpleegkundige en arts. Het werd bevestigd. Wij kozen voor mijn eigen huisarts, die ontdekte meerdere onregelmatigheden in mijn linkerborst, dus zijn doorgestuurd naar de mammapoli in Boxmeer. Meestal gaat dat snel, binnen een paar dagen ben je aan de beurt. En je dan op een dag alle onderzoeken krijgt en de uitslag!

Ik heb eerder knobbels gehad, en we zijn al drie keer door deze hel van spanning gegaan. Ze zijn er op een na allemaal uitgehaald en het bleken onschadelijke knobbels te zijn. Bij de laatste keer besloot ik dat ik bij een volgende keer niet zo gespannen zou zijn. Ik dacht dat het me lukte, ik wilde het zelfs stilhouden omdat ik simpel gezegd gewoon dacht (en vooral wil) dat het iets onschuldigs is. Maar mijn ouders kregen wat door, en zo sijpelde het langzaam maar zeker uit mij en weten wat meer mensen om mij heen het.

Deze knobbel is anders. Het zijn er meer. Het zijn volgens mijn huisarts onregelmatigheden. Dat maakt het denk ik extra eng deze keer.

Een vriendin van me kreeg anderhalf jaar geleden de diagnose borstkanker, zo onverwachtst. Ook een andere bekende die ik liefheb (vrouw van een collega van Stijn), heeft op dit moment borstkanker. Ik heb natuurlijk ook al kanker gehad in mijn schildklier, die afgelopen week getest is in mijn halfjaarlijkse controle en deze is goddank schoon is, geen kanker! Wel een ontsteking maar dat is nu even niet zo belangrijk.
Wat belangrijk is, is dat ik alweer een knobbel in mijn borst heb en dit toch wel veel onzekerheid en spanning oproept. Vooral omdat het dit keer drukker is bij de mammapoli, wat natuurlijk überhaupt geen goed teken is. Maar dit betekent ook dat ik in plaats van dinsdag of woensdag, pas volgende week dinsdag aan de beurt ben, ruim een week nadat ik bij de huisarts zat. Vorige keren zat ik de dag erna of twee dagen later op de mammapoli. Nu duurt het lang en loopt de spanning hier in huis op. Onze emmer loopt al maanden over, er komt geen eind aan.

Ik slaap nog steeds veel, wat ook zorgwekkend is. Mijn blaas is inmiddels een complex verhaal geworden waarvoor ik doorgestuurd moet worden naar een specialistischer ziekenhuis want mijn eigen uroloog met haar team weten niet meer hoe ze me kunnen helpen. We wachten nog even de kweek af (dat hoor ik maandag) en daarna zullen we door moeten naar een specialistischer centrum.

Afijn, ik heb een knobbel in mijn borst en ik deel het, om mijn hart te luchten en awareness te creëren. Vrouw, controleer je borsten regelmatig!!!

Ik ben stiller, ik probeer mezelf bezig te houden aan tafel, om niet in slaap te vallen, want als ik niet aan tafel zit, val ik in slaap. De letters dansen in de ochtend en overdag over mijn scherm. Nu ben ik wat meer “uitgeslapen” en dus schrijf ik nu. Ik probeer het van me af te schrijven..

Vandaag is mijn topper jarig! We hebben samen sushi gegeten. Maar een verjaardag vieren zit er met corona en mijn gesteldheid niet in, van het weekend komen mijn ouders en schoonmoeder.

En dinsdag, dinsdag onderga ik alles maar weer in de hoop dat het dit keer weer goed nieuws is.

Liefs, Anne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skip to content