6 puncties ?

Eergisteren was het dan zover: met de ambulance ? naar het ziekenhuis voor puncties van m’n schildklier.

Ik was vooraf meer gespannen voor de ambulance dan voor de punctie. Ik heb me lang verzet tegen liggend vervoer. Elke keer ten kostte van mezelf. De laatste keer -vele weken terug- was loodzwaar. Zowel de reis als de kater. Daarna ben ik nog harder achteruit gegaan. Ik kan echt niet meer zittend vervoerd worden. En dat vond ik moeilijk toegeven maar ik heb er uiteindelijk aan toegegeven.

Ik heb te maken met een innerlijk conflict tussen geloven in mezelf en vertrouwen op de deskundigheid van artsen.
Jarenlang niet serieus genomen worden door medici en naasten heeft ongelooflijk veel invloed op mijn vertrouwen in de deskundigheid van artsen nu. En geloven in mezelf nog meer. Want m’n zelfvertrouwen heeft hierdoor een flinke klap gehad. Vaak ben ik boos op mezelf, op m’n lijf. Ik vind dan dat ik mezelf aanstel. Meestal heb ik dit soort gevoelens op de “goede” momenten (tussen 12:00 en 14:30 uur meestal). En wanneer ik me weer slechter begin te voelen, weet ik dat ik me niet aanstel. Dat het er echt is. Dat het niet tussen m’n oren zit. Dan weet ik dat ik aan het overleven ben, en niet meer aan het leven.

Het kostte me dus moeite om de vraag te stellen aan m’n huisarts maar wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb. De ambulancebroeders waren hartstikke lief en bezorgd. Ze drukten me nog op het hart dat zij er speciaal zijn voor mensen zoals ik; de zorgambulance.

Ook in het ziekenhuis was men ineens heel voorzichtig en begaan met me. De arts (die had ik nog nooit gezien) en de verpleegster waren enorm bezorgd en voorzichtig.

Ik kreeg 6 puncties. Zonder verdoving, want kennelijk verdoven ze dat niet daar. Met een naald van ongeveer 4 cm en een echo-apparaat namen ze weefsel weg. Het was helaas bij nogal moeizaam, om in de woorden van de arts te blijven. De knobbels zaten nogal diep, en omdat ze voorzichtig met me waren, was het nogal zoeken en porren (met de naald wel te verstaan). Een half uur later waren er 6 puncties gedaan en mocht ik weer naar huis.

Bij thuiskomst was ik helemaal brak, alsof ik drie dagen Efteling erop had zitten. Alleen was dit net wat minder leuk (al moet ik nu niet aan de Efteling denken, mijn hemel ?).
Ik ben wel weer sinds heel veel weken buiten geweest. Een wáár uitje, helemaal naar het ziekenhuis in Veldhoven wel te verstaan ?.

Gisteren was ik erg beroerd. Ik heb de hele dag met m’n ogen dicht gelegen, hopend dat de dag snel voorbij zou gaan.
Het is zwaar. Voor mij. Maar ook voor Stijn en mijn ouders, die met z’n drieën voor mij zorgen. Het achteruitgaan hakt er in. Stijn voelt zich radeloos, machteloos. Mijn ouders ook. Ook hun vrijheid is weg, door de zorgen over mij.

Volgende week woensdag krijgen we de uitslag van de puncties. Natuurlijk zal ik daarover gaan schrijven naar jullie, wanneer ik er klaar voor ben. Het gaat helaas niet meer dagelijks. Ik houd jullie op de hoogte ♥️. En ben intens dankbaar voor de vele steunberichten van jullie. Jullie verbazen ons nog elke keer weer, door de massale steun vol liefde en kracht.

Bedankt voor het lezen,

Liefs, ᗩnne.

Ps. Ik heb mezelf aangewend op iedereen
persoonlijk te reageren. Dat vind ik fijn. En geeft
me weer wat contact. Helaas lukt het me niet
altijd meer, omdat ik er niet meer toe in staat
ben. Ook op Messenger berichtjes kan ik niet
altijd meer reageren. Dit heeft alles te maken
met m’n fysieke gesteldheid en absoluut niks
met jullie want ik ben voor elke reactie intens
dankbaar ♥️.

#aai #cci #chiari #CerebellarTonsilsEctopia #verzakkingkleinehersenen
#cervicalestenose #myelopathie #instabielewervelkolom #sondevoeding #dunnevezelneuropathie #zenuwpijn
#mentalhealthawareness #dysautonomie #B12deficiëntie #artrose #autoimmuun #gastritis #vitiligo #psoriasis #astma #jeuk #ptss #herniadiafragmatica #reflux #chronischziek #ongewenstkinderloos
#georgethebutler ? #henrithetrike ? #tieskethegoldendoodle #selfmadeservicedog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skip to content