8 maart 2021 – een korte update

Lieve, trouwe volgers,

Ik krijg al PB’tjes omdat het zolang stil is, en jullie hebben gelijk! In die PB’tjes staat de vraag of het wel goed met me gaat, super lief van jullie! Het antwoord is dat het beter kan, stukken beter. Heel even dachten we dat het beter ging, waardoor ik een dagje niet naar bed geweest ben overdag. FOUT! Dat had ik nooit moeten doen. Ik heb helaas een enorme last van mijn rug gekregen. Een last die ik altijd al had op de achtergrond, maar nu, nu is deze helaas fanatiek aan het treiteren, ruzie aan het maken met de rest van mijn lijf om vooraan te staan en te winnen. En geloof me; mijn rug wint, staat nu met stip op de eerste plaats! Nou gefeliciteerd!

Ik begin de nacht plat, als ik wakker wordt lig ik in een sandwich tussen mijn matras gevouwen; benen en voeten zo hoog mogelijk en rug rechter op. Dus nu slaap ik al een paar nachten rechtop! Echt fantastisch; NOT! Maar ik lijk er aan gewend te raken want vannacht ging het al beter en kon ik bijna prima slapen als sandwich.

Deze rugpijn is helaas geen goed teken en geeft alleen meer het signaal dat er echt sprake is van een tethered cord. Maar daar krijg ik deze maand nog een scan voor in Nederland. Al loopt Nederland qua diagnostiek enorm achter hiermee, ik hoop toch dat er wat uitkomt, want anders moet ik hiervoor naar Spanje terug en moet ik dit weer uit eigen zak betalen.

Maar dat is voor latere zorg. Voor nu kom ik mijn tijd ’s nachts gedeeltelijk door als sandwich of als plank en overdag van zitten naar liggen. En verplichte bedrust, of ik nou wil of niet!

Aanstaande donderdag sta ik ingepland voor de PRF behandeling, dus de kaarsjes mogen in de ochtend weer voor mij branden asjeblieft!

Dankjewel voor jullie belangstelling, steun, liefde en mooie bloemetjes (zie foto, die ik kreeg van oud collega Liesbeth; nogmaals dankjewel lieverd!).

Liefs, Anne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skip to content