9 februari 2021 – Extra update

Anne heeft vannacht een zeer heftige allergische aanval gehad, mogelijk een MCAS reactie. Waarschijnlijk is het een reactie op de antibiotica die ze slikt tegen haar blaasontsteking. Haar saturatie was laag en ze kon nauwelijks ademhalen (door het gepruttel in haar keel). Ze kreeg extreme hoofdpijn en hele erge pijn in haar hele lijf, waardoor ze bijna niet kon bewegen en elke beweging echt gruwelijk zeer deed. Haar pijnlevel steeg naar een nieuw maximum. Hierdoor heeft ze helaas bijna niet geslapen.

Stijn heeft vanmorgen de huisarts gebeld. Deze is rond het middaguur geweest. Anne kan vrijwel geen enkele antibiotica verdragen. Er is nog 1 antibioticum tegen deze bacterie waar Anne nog niet resistent voor is. Maar omdat ze zo heftig kan reageren, heeft de huisarts in overleg met de uroloog (deze heeft hij vanmiddag gesproken) besloten om deze niet voor te schrijven. Ze gaan nu eerst een week aan de gang met blaasspoelingen om te kijken of dit de blaasontsteking vermindert. Mocht dit niet werken, dan kan overwogen worden deze antibiotica voor te schrijven. Als Anne op deze laatste antibioticum ook niet goed reageert, is het enige alternatief nog intraveneus (*).

Zodra er meer nieuws is, delen we dit uiteraard met jullie.

Zoals op de foto’s te zien is, wijkt Ties niet van Anne haar zijde, ook voor Stijn is hij een grote troost, want die zat er vanmiddag ook erg doorheen. Er gebeurt veel bij Anne en Stijn en dat is soms erg moeilijk voor hen beiden.

Tot de volgende update!

Namens Anne en Stijn,
🧡 -Jantine-

(*) een toedieningsvorm van een geneesmiddel met behulp van een infuus direct in een ader

N.B.: DANKJEWEL voor alle tips en adviezen. Maar helaas werkt dat in mijn lijf net wat anders, in verband met de MCAS. Ik wil dan ook vragen te stoppen, hoe lief ook, met het geven van adviezen en tips via messenger of in reactie. Mijn infecties in mijn blaas komen voort uit de suprapubische katheter, dit is een veel voorkomend probleem. Daarnaast heb ik MCAS, dit betekent dat mijn mestcellen overactief zijn in mijn hele lijf en dat zorgt ook voor reacties, die niet logisch zijn, maar wel gebeuren. MCAS is namelijk niet logisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skip to content