Eten door een slangetje

UPDATE 2:
Omdat MMC ook de noodzaak inziet dat ik zo snel mogelijk sondevoeding krijg, wordt ik morgen om 11:15 uur verwacht ik Veldhoven. Daar wordt de neussonde geplaatst. 
Daarna komt de leverancier dezelfde dag bij ons thuis uitleggen en aansluiten en vanaf dan moeten we het zelf doen.
Dat laatste vind ik gek, want in het gesprek werd aangegeven dat het noodzaak is dat de thuiszorg het rustig op gaat bouwen, met verschillende programma’s. Als het eenmaal opgebouwd was, kon ik het zelf gaan doen.
Maar omdat de thuiszorgorganisaties niks doen, is dit de enige keuze. En daar sta ik op z’n zachts gezegd zeer sceptisch in. Als we het meteen zelf konden, waarom werd dat dan niet meteen voorgesteld. Maar omdat de thuiszorgorganisaties geen tijd hebben voor mij, kan ik het ineens meteen zelf. Hoppa. Zo snel leren wij kennelijk.
Ik. Ben. Dit. Zo. Ongelooflijk. Zat.
UPDATE:
In boxmeer is er geen enkele thuiszorgorganisatie die mij deze week kan helpen. Het is toch fucking hell (sorry voor deze eenmalige scheldpartij) niet te geloven dat het nu dus weer niet lukt.
Pantein niet. Buurtzorg Nederland niet. Ik word hier echt zo mega mega mega boos van. Het is niet zo dat ik geen zin heb om te koken of zo hè?
Wat een ongelooflijk rotzorgstaat leven wij! Zorgstaat aan m’n reet. Je wordt aan je lot over gelaten. Echt… ?
Het mmc is nog wel van alles aan het proberen maar dan hebben wij nog steeds geen organisatie die mijn sonde kan verzorgen.
Vandaag konden we meteen terecht bij de diëtiste van het Máxima MC. En wat een fantastisch lieve vrouw.
Ze erkende -eindelijk- dat ik ondervoed en uitgedroogd ben en snel voeding nodig heb. Ze was heel meegaand, ze luisterde naar mij en we hadden gewoon geen strijd. Geen strijd! Het is echt ongelooflijk. Zo fijn.
Ze gaat vandaag alles in gang zetten en bestellen zodat het morgen -als het goed is ?– geplaatst kan worden.
Ik krijg een lichte sondevoeding die heel langzaam binnen 24 uur in m’n maag gepompt wordt. Zodat m’n lijf weer wat kan wennen aan voeding en ik vooral weer wat spiermassa kan opbouwen.
We blijven contact houden met haar omdat zij mij blijft monitoren, wat ik persoonlijk heel fijn vind.
Ik ben zo opgelucht. Eindelijk erkenning! Eindelijk iemand die me serieus nam. Eindelijk sondevoeding. Dus eindelijk ga ik nu alle tekorten met voeding oplossen in plaats van met de tientallen supplementen die ik afgelopen jaar ben gaan slikken.
Sommige supplementen zal ik nodig blijven houden, zoals vitamine D, B12 en folaat. De andere hoop ik in de loop van de tijd te kunnen laten staan.
Nu fingers crossed ??dat de sondevoeding ook echt morgen komt. Spannend!
Dank aan iedereen die zo meegeleefd heeft. Echt enorm lief en betrokken. Dank dank dank!
Fijne dag allemaal.
Liefs, ᗩnne.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skip to content