Hordeloper met 15% kans

Wederom kregen wij verontrustend nieuws afgelopen maandag. Ik ben een hordeloper.

Het is dat ik tegenwoordig echt niet meer kan verkopen dat ik hordeloper ben, door m’n 24/7 bedrust. Alhoewel, dat hadden mensen vroeger ook niet geloofd; ik ben er veel te lomp en onhandig voor. ? En oké, George The Butler ? en Henri The Trike ? bederven de pret ook wel als het over m’n geloofwaardigheid als professioneel hordeloper gaat.
Maar echt mensen, ik ben een hordeloper. Figuurlijk dan. Mijn leven bestaat uit alleen maar hindernissen. Er is weer een nieuwe hindernis bijgekomen ??.

Afgelopen maandag moest ik eigenlijk naar de endocrinoloog maar omdat ik zo hard heb ingeleverd* ging dit echt niet. Dus vroeg Stijn om een telefonisch consult.
Op de uMRI uit London kwam per toeval een struma uit: Dit is een verdikking van de schildklier. Zodoende gingen wij vorig jaar op zoek naar een endocrinoloog. Die hoorde m’n verhaal aan. Liet een echo inplannen.
Toen die lieve dokter belde (het is mij dus ook gelukt een lieve dokter te treffen, joepie ? ), voelde ik meteen dat het niet goed zat. En dat voelde ik goed aan. Er zitten meerdere knobbels in m’n schildklier van categorie 4. Dat is dus niet best. Toen we om cijfers vroegen kregen we te horen dat de kans op kanker 15% is. Ik vind dat persoonlijk best veel!

Alleen gooit m’n nek en m’n slechte gezondheid roet in het eten voor verder onderzoek.
De knobbels zitten er al zeker anderhalf jaar, want in Amsterdam UMC heb ik meerdere malen aangekaart dat ik een verdikking voelde in m’n schildklier. Helaas werd daar niks mee gedaan destijds.

De huisarts was gisteren bij ons. Het was een constructief en heel erg fijn gesprek. Hij neemt de diagnoses gesteld door dr Gilete (wervelkolominstabiliteit en verzakking kleine hersenen) allemaal heel serieus. Hij erkent de ernstige situatie rondom m’n gezondheid. Hij gaat regelen dat ik liggend vervoert kan worden met een ambulance wanneer ik naar t ziekenhuis moet. En ook gaat hij in overleg met de endocrinoloog om te bespreken hoe we de puncties het beste kunnen doen, want dit willen we uitgezocht hebben. Mijn nichtje had schildklierkanker. Mijn moeder heeft kanker. En m’n vriendin heeft borstkanker.
Als wij iets geleerd hebben de laatste jaren is dat er 0 zekerheden zijn zonder betrouwbare onderzoeken. Dus het moet. Hoe dan ook! En daar stond de huisarts vierkant achter.

De endocrinoloog benadrukte nog wel dat geen van mijn huidige klachten door de knobbels in m’n schildklier veroorzaakt zouden kunnen worden.
Als blijkt dat het kanker is, dan moet de schildklier er helemaal uit. En dat geeft natuurlijk wel nieuwe klachten. Dit is gewoon een extra fiche op m’n bingokaart. En die was eigenlijk al vol. Zucht.

Maandag heb ik flink gehuild. Maar dat kost me ook zoveel energie dat ik gisteren behoorlijk leeg was. En nuchter. Ik moet t eerst zien, dan geloven.
Ik heb de afgelopen jaren al twee keer op de mammapoli gezeten met een knobbel. Hele rambam werd uit de kast gehaald; mammografie, echo en punctie. En een keer een operatieve verwijdering. Gelukkig was het beiden keren onschuldig. Ook had ik een dikke poliep in m’n maag, een paar jaar terug. Dat kon ook kanker zijn, vertelde m’n MDL. Dus een week in spanning en ook dat bleek onschuldig te zijn. Ik moet wel elke vijf jaar een controle hierop laten uitvoeren door de MDL.
En daar houd ik me nu aan vast; het zijn vast onschuldig knobbels. Ik denk overigens dat mijn lijf gewoon knobbels spaart ?, maar dat terzijde.
We wachten af wat de mogelijkheden voor onderzoek zijn. En dan? Then we’ll cross that bridge when we get there.

Afijn, ik ben dus echt een goede hordeloper want ik heb in ieder geval een medaille gekregen ?.

Bedankt voor het lezen. Fijne dag.

Liefs, ᗩnne.

* Daarover later meer.

Ps. Ik heb mezelf aangewend op iedereen
persoonlijk te reageren. Dat vind ik fijn. En geeft
me weer wat contact. Helaas lukt het me niet
altijd meer, omdat ik er niet meer toe in staat
ben. Ook op Messenger berichtjes kan ik niet
altijd meer reageren. Dit heeft alles te maken
met m’n fysieke gesteldheid en absoluut niks
met jullie want ik ben voor elke reactie intens
dankbaar ♥️.

#aai #cci #CerebellarTonsilsEctopia #verzakkingkleinehersenen #hersenletsel
#cervicalestenose #myelopathie #instabielewervelkolom #sondevoeding #dunnevezelneuropathie #zenuwpijn
#mentalhealthawareness #dysautonomie #B12deficiëntie #pernicieuzeanemie #artrose #gastritis #vitiligo #psoriasis #astma #jeuk #ptss #herniadiafragmatica #reflux #chronischziek #ongewenstkinderloos
#georgethebutler ? #henrithetrike ? #tieskethegoldendoodle #selfmadeservicedog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skip to content