Kaatje Katheter gaat verhuizen

Ja, dan kan mijn man samen met mijn zwager wel een verhuisbedrijf hebben, bij deze verhuizing worden zij niet ingeroepen. Dit is een verhuizing van hele andere orde ??‍♀️.

Gister hadden we een telefonisch consult (voor het eerst) met de uroloog. Wat een verademing, alweer. Zo’n lieve, warme vrouw die een en al begrip was. Geen strijd, maar erkenning en de juiste hulp ♥️.

De pijn die ik beschreef was volgens haar blaaskramp en vreselijk pijnlijk. Goh? Ik was blij dat ze dit zei, want ik kreeg bij mijn huisarts een paar maanden geleden de deksel op mijn neus, dus ben ik maar gestopt het te melden. De assistente van de huisarts zei letterlijk aan de telefoon (terwijl ik toen al een paar keer flauwgevallen was van de pijn); “Het is dit, of eruit, kies maar”. Dus, ik boos natuurlijk ? en opgehangen, achterlijke reactie tegen een patiënt die ernstige pijn heeft.
Ook bevestigde de uroloog dat katheter vastzittend in de plasbuis vreselijke pijn doet, ook dat kon ik beamen, helaas.
Voor de blaaskrampen heb ik nu nieuwe medicatie gekregen. Hopelijk merk ik dat vandaag al!

Mijn blaas lijkt overactief te zijn momenteel. En dat zorgt ervoor dat ik een paar keer per dag een vreselijk volle blaas heb, waarbij de urine ook niet afloopt in de katheter. Ik schreef al ooit eerder dat ik ’s nachts net een acrobaat ben van Cirque du Soleil ben, met al die rare standen. Inmiddels ben ik een levend standbeeld ’s nachts, want bewegen lukt bijna niet meer. Maar als mijn blaas overvol zit (dat gebeurt echt een paar keer per dag) dan moet ik weer even terug in de rol van de acrobaat, want zomaar leeglopen doet Blaas niet. Liggen, op rug, op zij, op rug, terug naar zij, weer op de rug, benen opgetrokken, benen in de lucht, dan maar staan en ja hoor, uiteindelijk hoor ik het in de zak kletteren. Bezoek of geen bezoek, ik plas gewoon wanneer ik moet en waar ik ben haha ?… Schaamteloos hè?

Dus, na een fijn gesprek was de conclusie dat ik een suprapubische katheter (in mijn buik) krijg. Normaliter kan dit poliklinisch maar dit durft de uroloog niet aan bij mij. De blaas moet dan minimaal 400cc kunnen dragen, en dat kan echt niet bij mijn blaas. Dat zei zij al meteen. Dus ik krijg de buikkatheter onder narcose. En ze wil me dan ook een nachtje laten blijven, zodat ze me kunnen monitoren. Stijn mag wederom bij mij blijven.
Ik was zo opgelucht en blij ?, eindelijk een einde aan de expeditie ‘Kaatje Katheter op de Zuidpool’. Nu wordt het expeditie ‘Kaatje Katheter op een krater’, of misschien wordt het wel gewoon Manneken Pis van Brussel straks. Afijn, ik krijg een suprapub tralalalala ??… Ik was gewoon een soort van high na dit gesprek, zo fijn dat ik de erkenning krijg die ik ook verdien na al die jaren!

Wij hebben zo direct het pre-operatieve gesprek al, lekker voortvarend daar in het Maxima MC. Ik zal waarschijnlijk binnen een maand geholpen worden.

Bedankt voor het lezen en tot later.

Liefs, ᗩnne.

#crowdfunden #instabielenek #teknon#aai #cci#CerebellarTonsilsEctopia #hindbrainherniation #verzakkingkleinehersenen #EDS#hersenstamcompressie #cervicalestenose #sondevoeding #blaaskatheter #dunnevezelneuropathie #schildkliercarcinoom #schildklierkanker #kanker #dysautonomie #B12deficiëntie #artrose #gastritis #vitiligo #psoriasis #astma #herniadiafragmatica #reflux #ongewenstkinderloos #mentalhealthawareness #ptss #tieskethegoldendoodle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skip to content