Kater

Carnaval. Ik ben er mee groot gebracht. Ik sloeg nooit over. Tot ik ziek werd, steeds minder kon en uiteindelijk vijf dagen feest ingeruild had voor een paar uurtjes feest. En nu lig ik al jaren in bed te overleven, in plaats van ‘te leven’.
Andere jaren had ik echt verdriet van het feit dat ik noodgedwongen thuis bleef. Dit jaar niet. Dit jaar heb ik er letterlijk geen seconde bij stilgestaan. Overleven dus.

En toch had ik een kater zondagochtend. Nou ja, kater. Ik drink al heel lang geen alcohol meer. Ik kon ook geen kater hebben, van te veel dansen of meezingen. En toch was het zondagochtend weer zo ver: spugen.

Zaterdag in de middag werd ik weer ziek.
M’n hersens geven duidelijk verkeerde signalen af aan m’n lijf of andersom. Afijn, ik had op een gegeven moment het gevoel dat m’n benen boven m’n bed zwabberden. Stijn heeft m’n benen vast zitten houden want ik was er van overtuigd dat ze aan t zwabberen waren. Doodeng, echt doodeng. Ik ben de totale regie kwijt over m’n lijf. Helemaal kwijt.
Om 19:30 uur heeft Stijn me naar boven gebracht en in bed gelegd. Ik werd steeds zieker en zieker. Tot ik om 22:00 uur ontdekte dat m’n sondepomp al vanaf 19:45 uur uitstond. Geen wonder dat ik me steeds beroerder begon te voelen. Natuurlijk de pomp meteen aangezet. Dat hielp. Eventjes.

Zondagochtend werd ik weer beroerd wakker. Stijn was bezig met z’n ochtendgymnastiek (wandelen met Tieske) terwijl ik net op tijd een emmer greep. Gelukkig zijn we hierop voorbereid en staan er overal emmers in huis ??. En daar kwam m’n sonde zondagochtend weer eruit tijdens het spugen.
Alsof ik een voorbestemd gevoel voor timing heb, want er stond al een nieuwe afspraak gepland voor het opnieuw inbrengen van de neussonde in m’n andere neus. Om 12:15 uur zondagmiddag. Een voorbestemd gevoel voor timing dus.

Morgen staan de puncties van de schildklier gepland. Ik word met een ambulance ? thuis opgehaald en naar het MMC Veldhoven gebracht. En daarna weer thuis gebracht. Ik vind het doodeng en weet niet wat ik kan verwachten. Daar hou ik helemaal niet van, maar het is zo. Ik kan niet meer lang zitten zonder doodziek te worden of flauw te vallen. Dit is bittere noodzaak. Maar wel een doodenge bittere noodzaak…

Word vervolgd.

Fijne avond,

Liefs, ᗩnne.

Ps. Ik heb mezelf aangewend op iedereen
persoonlijk te reageren. Dat vind ik fijn. En geeft
me weer wat contact. Helaas lukt het me niet
altijd meer, omdat ik er niet meer toe in staat
ben. Ook op Messenger berichtjes kan ik niet
altijd meer reageren. Dit heeft alles te maken
met m’n fysieke gesteldheid en absoluut niks
met jullie want ik ben voor elke reactie intens
dankbaar ♥️.

#aai #cci #chiari #CerebellarTonsilsEctopia #verzakkingkleinehersenen
#cervicalestenose #myelopathie #instabielewervelkolom #sondevoeding #dunnevezelneuropathie #zenuwpijn
#mentalhealthawareness #dysautonomie #B12deficiëntie #artrose #autoimmuun #gastritis #vitiligo #psoriasis #astma #jeuk #ptss #herniadiafragmatica #reflux #chronischziek #ongewenstkinderloos
#georgethebutler ? #henrithetrike ? #tieskethegoldendoodle #selfmadeservicedog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skip to content