30 oktober 2020 – Midden in de nacht lage bloeddruk

🧡 30 oktober 2020 🧡
Van dinsdag op woensdag heeft Anne minder goed geslapen ☹️. Ze werd rond 02.30u wakker en was heel duizelig. Ze heeft Stijn wakker gemaakt en aangegeven dat ze dacht dat haar bloeddruk niet goed was. Dus een verpleegkundige geroepen en inderdaad, haar bloeddruk was veel te laag 🩺. De verpleegkundige heeft een zoutoplossing aan het infuus gekoppeld . Door de lage bloeddruk is ze ook een paar flauwgevallen. Daarna hebben zowel Stijn als Anne niet veel meer kunnen slapen.
Woensdag had Anne een heel slechte dag. De toevoeging van medicatie (een antipsychotica tegen zenuwpijn) in combinatie met haar B12 tekort (hiervoor injecteert ze dagelijks) heeft ervoor gezorgd dat Anne volledig de weg kwijt was ⁉️. Ze wist niet meer dat ze was geopereerd, vroeg dingen meerdere keren, wist niet meer dat ze een katheter had en wilde naar het toilet, kon zich dingen niet meer herinneren. Ze heeft veel geslapen. De antipsychotica is gelijk stopgezet en vervangen door een andere pijnmedicatie. De nietjes zijn verwijderd. De wond ziet er goed uit, maar is helaas nog niet gesloten en is er gevaar voor infectie. Anne blijft voorlopig aan de antibiotica uit voorzorg 💊, om te voorkomen dat de ontsteking weer opspeelt. Op de wond zit een pleister waar ook antibiotica in zit.
Gisteren (donderdag) voelde Anne zich iets beter. Ze heeft nog veel pijn (pijnlevel 7/8). Maar ze is niet meer flauwgevallen. Iets wat de afgelopen dagen helaas weer in alle hevigheid terug was. Na een week geen toiletpot van dichtbij te hebben gezien, kon ze eindelijk weer naar het toilet 🚽. En het was niet voor niets. In de loop van de middag heeft ze nog een minuut of 8 op een stoel gezeten en meegegeten met de maaltijd van Stijn. Voorheen werd ze misselijk als ze iets at, maar nu niet. Dus Stijn, houd je bordje met eten voortaan maar goed in de gaten 😂!
Anne ligt nu op de kamer naast de zusterspost. Het is daar erg rumoerig, veel telefoontjes, gepraat en heen en weer geloop. De specialisten zijn behoorlijk druk aan het uitoefenen om haar over te plaatsen naar een andere kamer, zodat Anne meer rust krijgt om te herstellen. Maar helaas werkt Teknon niet mee. Ook Anne en Stijn zijn druk aan het uitoefenen bij de diverse verantwoordelijken. De kamer is eigenlijk bedoeld voor patiënten die 1 à 2 dagen moeten verblijven. Anne ligt er inmiddels bijna een week. Zoals het er nu uitziet, moet Anne op deze rumoerige kamer blijven en wordt ze niet overgeplaatst, omdat er geen andere kamer beschikbaar is.
Anne en infuus gaan niet zo goed samen, zijn geen vriendjes van elkaar. Woensdag zijn in haar rechterhand 2 infuzen aangelegd. Deze waren gisteren al ontstoken. Dus werd er besloten deze opnieuw aan te leggen in haar linkerhand. 40 Minuten later 😱 en vele malen prikken 😕 zaten de infuzen er eindelijk in. Het eindresultaat mag er zijn, kijk maar naar de foto 🤪.
Namens Anne en Stijn,
🧡 -Jantine-

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skip to content