Een warm welkom op m’n blog.

Ik ben Anne van Dijk-Reijnen, de rollende blogger. 

Tussen maart 2019 en nu zijn er eindelijk, na jarenlange misdiagnoses met alle gevolgen van dien, diagnoses gesteld waarbij wél duidelijk werd waarom ik zo ziek was en ben. En ondanks dat er maar geen einde lijkt te komen aan de stroom aan diagnoses, ziekenhuisopnames en medische problemen, blijf ik geloven in het leven, blijf ik leven en blijf ik eruit halen wat erin zit. 

De diagnoses die op dit moment de meeste impact hebben op mijn leven zijn EDS, CCI, AAI, TC, hersenstamcompressie, verzakking van de kleine hersenen, MCAS en de ziekte van Addison. Onder het kopje ‘Diagnoses’ in het menu kan je alles lezen over wat deze diagnoses nu precies betekenen en inhouden. 

Op het moment van schrijven lopen er in het ziekenhuis nog verscheidene onderzoeken, dat zal altijd wel zo blijven met mijn lichaam en haar vele defecten. 

De levensreddende operatie oktober 2020

Ik was voor de operatie echt doodziek, lag 24/7 in bed in een donkere kamer en werd per ambulance vervoerd als ik vervoert diende te worden omdat ik niet meer kon zitten. Ik had 24/7 sondevoeding omdat ik geen eten meer binnenhield dus dagelijks veel spuugde en continu kotsmisselijk was. Ik had heel veel wegrakingen (het buiten bewustzijn raken) en kon niet meer alleen zijn omdat het te gevaarlijk was.  

Hier lees je de uitslagen van onderzoeken voor de operatie: https://derollendeblogger.nl/annes-blog/complex-uniek-en-veel-verdriet/ 

Hier lees je mijn operatieverslag: https://derollendeblogger.nl/annes-blog/11-november-2020-operatieverslag/ 

Nieuwe crowdfunding 

Op dit moment ben ik weer bezig met een crowdfunding voor twee operaties in Spanje. Deze operaties zijn in Nederland nog steeds niet mogelijk en worden derhalve niet vergoed. Er wordt een studie opgezet maar voordat dit rond is, is het voor mij te laat. https://annesfightforlife.nl/

Schrijven

Ik schrijf hier vooral omdat ik mijn emoties verwerk door te schrijven. Ik vind het prettig en leuk om te spelen met woorden. Mijn leven bestaat voor een groot deel uit schrijven. Ik schreef als klein kind al verhaaltjes, ik ben gaan schrijven voor mijn werk, want werd communicatie adviseur, ik heb meegeschreven aan een boek en schrijf nu met liefde aan mijn blog. 

Dit is mijn deurtje naar de buitenwereld. Door lotgenotencontact en het contact met mijn volgers heb ik fijne contacten en die me zeer waardevol zijn. Er zijn zelfs hele hechte en intieme vriendschappen uit ontstaan waar ik niet meer zonder kan! 

Liefde 

Ondanks de vele tegenslagen probeer ik vanuit liefde te leven. Ik schrijf als hobby. Ook probeer ik, op de goede momenten (die zijn helaas momenteel zeer minimaal) grafisch kaartjes te ontwerpen en daar maak een leuk cadeautje op vast voor mensen om me heen, van familie, vrienden en zelfs lotgenoten, omdat er niks leukers is dan geven in het leven. 

Ik ben dankbaar voor de vele lieve mensen om me heen. En bovenal ben ik intens dankbaar voor mijn steun en toeverlaat, m’n lieve man Stijn. Zonder hem was mijn wereld een stuk minder mooi. En ook Tieske, mijn goldendoodle is mijn grote steun en toeverlaat. Tiekse is geweldig en is mijn hele wereld! 

Tevens is mijn vader ons altijd ontzettend tot steun. Mijn moeder is in januari 2022 overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Zij was mijn grote steun en toeverlaat. Ik mis haar uiteraard ontzettend maar wil geloven dat zij mij vanaf boven nog tot steun is. 

Ik heb dagelijks hulp van de thuiszorg en we krijgen hulp bij het koken en het huishouden. 

Bedankt voor het lezen en voel je zeer welkom hier!  

Liefs, Anne.

Ga naar de inhoud