Een discriminerend zorgstelsel

En dan is daar het moment waar je vanaf het eerste moment op hebt gewacht; we hebben ons doel behaald ?! En wat zijn hier veel traantjes gevloeid de afgelopen dagen. Tranen van geluk, ontroering, opluchting en ook wel spanning want de operatie komt nu echt dichterbij. We voelen ons gedragen door alle lieve mensen die voor ons gezorgd hebben.

Een social media team bestaande uit 13  mensen die voor ons social media hebben bestierd. En die ervoor gezorgd hebben dat we een groot bereik hadden met onze berichten. Maar ook een team van 8 mensen die achter de schermen mee heeft gedacht voordat we van start gingen. Mensen die zelf acties bedachten en aan de slag gingen. De golf charity die zoveel ontzettende betrokkenheid heeft gecreëerd. Wat hier de afgelopen 9 weken heeft plaatsgevonden is ongekend. Een hele dikke warme deken van liefde die over ons heen werd gelegd. Elke dag opnieuw ?. We kunnen niet genoeg woorden geven aan onze dankbaarheid ??.

Maar naast zoveel liefde en dankbaarheid die ik heb gevoeld, heb ik ook verdriet gevoeld ?. Verdriet om mijn lieve lotgenoten die net als ik een operatie nodig hebben die in Nederland niet vergoed wordt, maar waarbij de crowdfunding niet zo hard gaat als de mijne. Ik heb veel lotgenotencontact. En daar zijn een aantal innige vriendschappen uit ontstaan. We delen zoveel samen, de pijn en het ziek zijn, maar ook het onbegrip van artsen waar wij allemaal al jaren tegenaan lopen. Dit schept een band zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. En wanneer die band er is, zit iemand in mijn hart ?.
Het feit dat ik als een dolle ging met mijn crowdfunding is fantastisch ?. Maar tegelijkertijd voelde ik de pijn bij mijn lotgenoten. En de pijn bij mezelf want wat is het toch oneerlijk verdeeld in de wereld ?.

Waarom moeten wij zoveel geld ophalen om ‘te kunnen blijven leven’? Waarom lukt dat bij de een wel en waarom bij een ander niet?
Ik heb me intens schuldig gevoeld de afgelopen weken. In mijn ogen zijn alle mensen gelijk en mag er geen onderscheid gemaakt worden waarin noodzakelijk zorg voor de een wel beschikbaar is maar voor een ander niet. Noodzakelijke zorg zou voor iedereen in ons land beschikbaar moeten zijn ??. Noodzakelijke zorg zouden we niet moeten kunnen afkopen, maar zou -in ons zorgstelsel- vanzelfsprekend moeten zijn.

Zjuul van 7 jaar die net als ik dezelfde aandoeningen heeft, maar in Nederland niet geholpen wordt.
https://www.hoofdpijndossierzjuul.nl/
Celeste van 26 jaar die haar hele adolescente leven al ziek is en dus een groot deel van deze periode in haar leven gemist heeft, maar ook niet geholpen wordt hier.
www.geefmijeenvallendester.nl
Simone van 35 jaar die door een auto-ongeluk haar nek en rug brak en als gevolg daarvan nu -jaren later- met dezelfde aandoeningen kampt als ik, maar niet geholpen wordt.
https://www.simoneherfightagainstlyme.com/
Twee jonge moeders, Marina en Ilona, van mijn leeftijd met jonge kinderen, die hun dagen in bed slijten net als ik, maar ook niet geholpen worden
https://www.laatmarinaleven.nl/
(Ilona haar crowdfunding is al geslaagd).
Roos, een vrouw van 53 jaar die al jaren aan bed gekluisterd is, en ook in Nederland niet gehoord is. https://letsdothistogether.nl/
Kimberley, een jonge moeder van 30 jaar die in Nederland niet gehoord is en al jaren in bed doorbrengt. https://helpkimberley.jouwweb.nl
Ik kan doorgaan en doorgaan met voorbeelden noemen van lotgenoten die niet geholpen worden.

Het doet mij zoveel verdriet dat er geen gelijkheid bestaat in dezen. In mijn ogen is dit reinste discriminatie, want mensen met een andere aandoening wat als gevolg nekinstabiliteit geeft, worden wel geholpen in Nederland.
Ik heb aardig wat traantjes gelaten om lotgenoten die mij dierbaar zijn, maar waarbij de crowdfunding niet die sneltreinvaart nam als de mijne. Het is oneerlijk, want zorg moet voor iedereen beschikbaar zijn in ons zorgstelsel. Voor iedereen. Niet alleen voor de mensen met een dikke bankrekening (al dan niet door crowdfunding).
Zorg mag niet discrimineren maar doet het helaas wel.

Bedankt voor het lezen. Fijne dag.

Auteur: Anne van Dijk

#annesfightforlife #annesfight #crowdfunden #instabielenek #aai #cci #hindbrainherniation #verzakkingkleinehersenen #EDS #hersenstamcompressie #cervicalestenose #sondevoeding #blaaskatheter #suprapub #dunnevezelneuropathie #schildkliercarcinoom #schildklierkanker #kanker #dysautonomie #artrose  #mentalhealthawareness  #ptss

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skip to content