En dan is daar eindelijk licht

En dan is daar eindelijk dat langverwachte lichtje aan het einde van de tunnel; we hebben een richtdatum ?! Ik word naar verwachting (afhankelijk van corona) begin oktober geopereerd, dus ik word ook al over drieënhalve week verwacht.
Met tranen van ontroering over mijn wangen ? schrijf ik dit blog. Nu komt het dan ineens echt dichtbij. Nu wordt het dan ineens echt. Ik ga over ongeveer drieënhalve week naar Barcelona ?. En dat besef is echt ongelooflijk fijn en tegelijkertijd ongelooflijk eng. We moeten nog zoveel regelen, maar met een man die al jaren een verhuisbedrijf runt, moet dat niet zo’n probleem zijn lijkt me ?.
De operatie vind ik toch best eng en spannend, want het is een operatie van 8 tot misschien wel 12 uur. Daarna nog 24 uur in coma op de intensive care in een Spaans ziekenhuis. En dan daarna het leren leven met een stijve nek (nog nooit had dit zo’n plastische betekenis als nu ?). En dat zal wel echt met vallen en opstaan gaan met de nodige frustraties want ik zal bijna geen bewegingen meer kunnen maken met mijn nek. Maar alles went he! En als ik straks weer kan zitten, kan genieten van alle liefde om me heen ?, zelf weer liefde kan gaan strooien, dan weet ik dat dit alles het waard was. Ik voel niks dan dankbaarheid naar jullie allemaal! Jullie die dit dit voor mij, voor ons, mogelijk maken is echt ongelooflijk. Ik kan niet genoeg woorden geven aan onze dankbaarheid en ontroering.
Eergisteren kwamen er tranen van ontroering toen ik het mailtje van Amy (personal assistent dr. Gilete) zag met de vraag of we in oktober konden gaan plannen.
Oktober, de maand dat ik 40 jaar word ?, wordt ook de maand dat ik ‘opnieuw geboren’ word met een nieuwe nek ?. 2020 het jaar van zoveel verdriet ? en tegelijkertijd zoveel hoop ⚓️. Een jaar wat we snel wilden afsluiten en nu ook weer volop willen beleven. Het jaar van zoveel tegenstrijdigheden dat ‘t bijna niet te bevatten is.
Mijn lieve schoonvader was bij leven iemand die mij en ons proces, op de voet zou volgen en zou helpen waar hij kon ?. En nu hij niet meer bij ons is weet ik zeker dat hij nu en straks elke seconde bij me is en ons door deze zware tijd heen sleept en over mij zal waken. Het verdriet is nog dagelijks voelbaar, maar ik troost me met de woorden dat hij over ons waakt.
2020 wordt een jaar van immens verdriet op zoveel fronten, maar ook het jaar van nieuwe kansen en een deken van liefde ♥️??. Ik ben dankbaar, intens dankbaar.
Dankjewel voor het lezen en een fijne dag allemaal.
Liefs, Anne ?.
PS. Kaatje gaat een stuk beter! Daarover later meer.
✅ Wil je dit blog delen? Heel graag want hoe groter mijn bereik wordt en des te sneller ik mijn doel behaalt heb, dankjewel daarvoor. Delen kan via de deelknop onderaan deze tekst ⬇️.
De naam van mijn pagina is achterhaald (maar ik kan de naam niet aanpassen door een fail in Facebook)!
Ik heb naast dunnevezelneuropathie ook zeer ernstige nekinstabiliteit. Hiervoor moet ik een levensreddende operatie ondergaan in Spanje en daarvoor zijn wij bezig met crowdfunding. Het gaat over zeer zeldzame aandoeningen waar in Nederland op dit moment geen behandeling voor is.
Geen fotobeschrijving beschikbaar.

One Response to “En dan is daar eindelijk licht

 • H.M.J. Bastiaans Henk
  1 jaar ago

  Hallo Anne,
  Mijn naam is Henk Bastiaans. Ik ben diegene die eind juni 2020 jouw scootmobiel heeft overgekocht.
  Tijdens deze aanschaf is mij gebleken dat jouw ouders ook al heel lang bevriend zijn met mijn zus Gemmy en
  haar overleden man Ton Gerrits. Je vader heeft mij toen ook verteld over jouw situatie en over de opzet van
  een crowd funding en daarbij liet hij mij ook weten dat jij wegens jouw situatie geen gebruik meer kon maken
  van je scootmobiel. Ik heb toen binnen no time de beslissing genomen om jouw scootmobiel over te nemen.
  Misschien wel de eerste aanzet t.b.v. de crowd funding.
  Ik heb tot op heden al een slordige 500 km gereden op de scootmobiel en ben er ook erg blij en gelukkig mee.
  Ik lees nu dat er hoop is en er al spoedig ingegrepen kan en mag worden.
  Ik wens je heel veel sterkte toe en ook ik hoop op een zeer geslaagde ingreep en een heel voorspoedig herstel.
  Ik hoop ook dat het voor je man en natuurlijk ook je ouders in de toekomst kunnen genieten van een een blije
  en levenslustige Anne.
  Heel veel sterkte toegewenst.
  met vriendelijke groet, Henk Bastiaans.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Skip to content