Lieve volgers,

Allereerst wil ik jullie bedankten, want wat hebben we veel lieve reacties gehad op alle posts over mama. Dankjewel, uit de grond van mijn hart en die van mijn familie.

Loslaten in verbondenheid, dat is wat we deden op 8 januari. Omringd door velen die mama liefhebben, live of via livestream, namen wij afscheid van haar, van deze bijzonder mooie vrouw! Er was zoveel liefde en verbondenheid voelbaar.

Ik heb nu pas ontdekt hoe groot het verdriet is als je zelf een ouder verliest. Ik heb altijd gedacht dat ik me daarin wel kon inleven. En dat kon ik ook, tot op zekere mate, achteraf gezien. Nooit kwam ik in zo’n diepe rouw terecht als dat ik nu zit. Nooit heb ik zo’n diep verlies en verdriet gevoeld als dat ik nu voel. Nooit heb ik me vooraf kunnen bedenken dat dit het gevoel is dat hoort bij het verliezen van iemand die alles voor mij betekende.
Bij alle verliezen van de afgelopen jaren, dacht ik dat verdriet niet dieper kon gaan. Ik voel die pijn nog dagelijks.
Maar verdriet kan dus nog wel dieper gaan. Als het je eigen bloed betreft. Als het gaat over de vrouw die mij gebaard heeft. Als het gaat over de vrouw die mij alles heeft geleerd. De vrouw die altijd klaar zat met een kopje thee en wat lekkers en die altijd ruimte had voor onze vrienden en vriendinnen, waar bijna niks te gek voor was. De vrouw die tot de laatste snik voor mij zorgde!
Als die vrouw er ineens niet meer is, dan pas weet je hoe groot het gat is wat zij achterlaat. Een krater van verdriet. Want naast het verdriet van het missen van mijn liefste mama, heb ik ook verdriet voor mijn vader die nu alleen verder moet, voor onze Ties en onze lieve meisjes die hun oma missen, voor mijn zusje, voor mama’s zussen en broer.

Mama was te jong. Te levenslustig. Te mooi om te sterven. Natuurlijk, niemand wil een ouder verliezen. Maar ik had toch liever gehad dat zij 90 jaar was geworden en was gestorven in haar slaap. De enige troost die ik nu voel, is dat zij niet meer lijdt. Want ze heeft nog geleden de laatste weken voor haar overlijden.

We hebben de laatste weken met zoveel liefde voor haar gezorgd. Ook ik, waar ik kon. Maar wat was het frustrerend op veel momenten dat mijn ziekte mij daarbij gruwelijk in de weg zat. Ik kon haar niet overeind helpen. Ik kon haar niet helpen met eten. Ik kon haar niet helpen aan- of uitkleden. Soms was dat moeilijk, want mama was vergeten dat ik ook ziek was. En toch, toch bleef mama altijd zo vol liefde voor mij. Dat was echt aandoenlijk.
Ik kon haar wel mentaal bij staan als ze het moeilijk had, haar rustig dingen uitleggen. Waarom dingen gingen zoals ze gingen bijvoorbeeld. Ik kon haar ook instoppen in bed, en dat liet ze me ook doen. Ik mocht haar hand vasthouden. Ik probeerde haar te knuffelen, maar dat was voor de positie van mijn nek vaak echt lastig, daarbij heb ik mezelf soms echt bezeerd. Maar die pijn gaat niet op tegen de pijn die ik nu mentaal voel. Dát ik haar heb kunnen knuffelen, dat was fijn en bijzonder. Die momenten koester ik. We hebben tenminste afscheid kunnen nemen op een hele warme, bijzondere manier.

Dat de uitvaart was prachtig, met grote dank aan Marion Reefs. Marion begeleidt uitvaarten en is tevens een hele goede bekende van ons (zij was vorig jaar een van de twee dames van de engeltjesactie). Het was zo waardevol om iemand als Marion naast ons te hebben. Zij deed het zo mooi en eervol. Ze had een prachtige slideshow gemaakt, met muziek en foto’s. Ze had op het beginshot mama’s foto in het zonnetje gezet, want dat had ze goed uit onze verhalen begrepen: mama was onze zon. Deze foto kwam na elk liedje weer terug in beeld.

http://www.marionreefs.nl

Mama was de zon en die zon is nu gedoofd.
Ik heb ook heb ik het momenteel echt loodzwaar, dus ik moet mezelf overeind houden met dat wat we samen deden: Loslaten vanuit kracht! Dat is wat mama en wat wij gedaan hebben en dat is wat ik nu als mantra tegen mezelf blijf zeggen.

Bedankt voor alle steun, liefde en licht die jullie ons gaven én geven.

Liefs, Anne,

💶 Bedrag nodig: €87.500,-
📈 Bedrag opgehaald: €24.441,-

💚 Doneren: https://annesfightforlife.nl/doneren/

💰 Waarvoor crowdfunden? https://annesfightforlife.nl/waarom-doneren/
📺 https://youtu.be/6B5AGYKW9N4

🌐 www.annesfightforlife.nl 

✔️ Wil je dit blog delen? Heel graag, dankjewel daarvoor. Want hoe meer mensen mijn berichten delen, hoe groter mijn bereik en de kans dat ik mijn benodigde bedrag snel bij elkaar heb.  ⬇️ Delen kan via de deelknop onderaan deze tekst.

➡️ Stichting Anne’s fight life
NL17RABO0356659631

Insta: annesfight
Twitter: annesfight
LinkedIn: Anne’s fight for life

#EDS #ehlersdanlos #cervicaleinstabiliteit #cervicalefusie #CCI #AAI #verzakkingkleinehersenen #hersenstamcompressie #tetheredcord #verdrukkinghoofdaders #jugularveins #gebrokennekwervel #artrose #annesfightforlife #AFFL #annesfight #crowdfunden #drGilete #Barcelona #Spanje #Teknon #MCAS #dunnevezelneuropathie #ziektevanAddison #bijnierschorsinsufficiëntie  #goedaardigehersentumor #tumorhypofyse #thuisbeademing #suprapubischekatheter #ptss

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *